Masterclass
Masterclass Hondenportretten - Haron Haghuis Fotografie

Masterclass Hondenportretten - Haron Haghuis Fotografie

Het weekend van 11 en 12 mei 2019 volgde ik een 2-daagse Masterclass Hondenportretten bij Haron Haghuis Fotografie.

Zaterdagochtend 11 mei 2019 ging de wekker vroeg af. Na een goed ontbijt en een flinke bak koffie de auto in en onderweg naar het oosten van ons land. Een rit van ruim 2,5 uur, maar dubbel en dwars waard!

We ontmoetten elkaar bij Haron thuis, waar het theoretische gedeelte van de Masterclass werd gegeven. Een vriendelijk, gastvrij ontvangst met goede koffie en voldoende lekkernijen. De groep bestond uit 4 cursisten, wat bijzonder fijn is zodat je al je vragen kwijt kunt en er voldoende persoonlijke aandacht is.

Theorie en Praktijk

Na een korte voorstelronde ging de Masterclass van start met het theoretische gedeelte. We kregen daarbij een prachtig naslagwerk uitgereikt, waarin de gehele presentatie en tekst rustig is na te lezen. De presentatie zelf was helder en duidelijk opgezet, voorzien van mooie beelden en een goede, duidelijke uitleg. Voldoende handvatten waarmee we aan de slag konden gaan in de praktijk.

Ook het praktijk gedeelte was goed verzorgd, Haron heeft voldoende en diverse modellen geregeld. De modellen ontmoetten we op een prachtige locatie, even over de grens in Duitsland. De groep cursisten werd gesplitst, waardoor je met z’n 2en aan de slag ging met een hond en zijn eigenaar. Wat fijn was, was dat je volledig je eigen gang kon gaan. Zo kon je je eigen ervaringen samen met het nieuw geleerde direct toepassen. Liep je ergens tegenaan? Geen probleem, Haron was altijd in de buurt voor de nodige uitleg en tips.
Wat erg fijn was, was de diversiteit aan hondenmodellen. Allemaal verschillende rassen, leeftijden en eigenaren. Al met al een intensieve middag, maar ontzettend inspirerend en bovenal leerzaam!

Nabewerking

De volgende dag stond in het teken van de nabewerking. Ook weer gestart met een duidelijke presentatie over de mogelijkheden, technieken en de ins- en outs van de technieken die Haron zelf gebruikt. Daarna was het onze beurt om dit toe te passen op de eigen gemaakte foto’s van de dag ervoor. Heel fijn om dit in groepsverband te doen, zodat je direct je vragen kunt stellen en begeleiding krijgt.

Al met al was het een ontzettend inspirerend en leerzaam weekend. Intensief ook, maar daarom zeker waar voor je geld. Je komt tenslotte om te leren! Heb je zelf interesse in het volgen van een workshop gericht op Hondenfotografie? Dan kan ik de workshops van Haron Haghuis je zeker aanraden! Meer lezen over deze workshop of meer informatie? Lees hier verder op de website van Haron.

Hieronder deel ik graag enkele resultaten uit deze Masterclass:

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina van het blog.

Zin in een fotoshoot met je hond?

Neem vrijblijvend contact op.