Ingonyama Ridgebacks
Bayan x Chuma

Nestfotografie bij Ingonyama Ridgebacks

De knappe puppy’s van Bayan en Chuma zijn geboren op 06-06-2021. Een prachtige combinatie, waar ook wij een van de pups mochten verwelkomen.

Dit mooie nest van Ingonyama Ridgebacks uit Heemskerk mocht ik vastleggen in de zomer van 2021. Niet alleen maakten we een gave groepsfoto, maar ook een complete beeldreportage gedurende de eerste 8 weken van de puppytijd. Zo bijzonder om dit nest regelmatig te fotograferen, en zo de groei van de puppy’s in beeld te brengen. Dankbaar dat ik dit mocht doen en heel graag deel ik hieronder een aantal beelden met jullie in deze blog.

Nest foto puppy's Rhodesian Ridgeback

Groepsfoto

Een van de laatste foto’s die wij maakten voordat de pups uitvlogen naar hun nieuwe baasjes, was deze groepsfoto. Gemaakt vlakbij de fokker, in de duinen van Heemskerk. Te ver om te lopen naar de locatie, maar toch heel dichtbij, dus wat is er dan idealer dan een bakfiets te gebruiken als vervoermiddel. Hoe dat ging? Bekijk de foto’s hieronder:

Je kunt je misschien voorstellen dat het vervoeren van puppy’s in een bakfiets hilarische momenten kan opleveren. 

Nestreportage vanaf 10 dagen oud t/m 8 weken

Gedurende de nestperiode ben ik meerdere keren langs geweest om de groei van de puppy’s in het nest vast te leggen. Vanaf 10 dagen oud tot ze uitvlogen naar hun nieuwe baasjes toen ze 8 weken oud waren. 

10 dagen oud - eerste fotoshoot

Tijdens de eerste fotosessie waren de puppy’s slechts 10 dagen oud. Ze pasten nog in 1 hand, oogjes nog gesloten en maakten nog van die heerlijke geluidjes om bij weg te smelten…

16 dagen oud

Een kleine 2 weekjes oud en ze groeien als kool. Alle oogjes gaan langzaam op en ze beginnen rustig rond te scharrelen.

29 dagen oud

Bijna een maand oud, en al lekker aan het lopen, stoeien met elkaar, eten, slapen en aan de vingers van de visite knagen is wat ze zoal doen de hele dag. Ik kan er uren tussen liggen met mijn camera. Genieten dit!

37 dagen oud

Prachtige koppies en een lekker eigen karakter. Veel slapen, rennen en stoeien met elkaar. Tandjes zijn al behoorlijk doorgekomen dus ze bijten ook in alles wat ze tegenkomen, slippers en voeten van de bezoekers zijn niet veilig.

43 dagen oud

Tijdens een van de bezoekdagen voor de nieuwe baasjes maakten de pups daar gretig gebruik van. Niet alleen knuffelen, maar ook flink stoeien, haren trekken, tenen bijten, vingers opeten en klimmen. Wat je allemaal al niet kan doen met je aanstaande baasje. Na even actief liggen ze allemaal weer heerlijk te knorren.

7 weken

Nog één weekje voor de pups naar hun nieuwe eigenaren gaan en daarom voor de laatste keer een setje foto’s van alle knappe pups. Wat zijn ze allemaal behoorlijk gegroeid de afgelopen week en heerlijk actief. Druk stoeien en spelen met elkaar, in de kuiten van de visite happen, voor de eerste keer kwark eten en proberen te jatten en uitgebreid snurken in de buitenlucht.

Interesse om een nest te laten vastleggen? Bekijk het pakket voor nestfotografie hier. Andere wensen of ook zin in een uitgebreide reportage? Neem vrijblijvend contact op.

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina van het blog.

Zin in een fotoshoot met je hond?

Neem vrijblijvend contact op.