Blog
Verhalen en ervaringen van een hondenfotograaf

Blog

Graag deel ik mijn ervaringen als Hondenfotograaf.

Maak hieronder een keuze om verder te lezen.

Zwarte hulphond van KNGF ligt rustig op de bank

Black Dogs

Regelmatig krijg ik de vraag of het wel kan om een zwarte hond te fotograferen op een zwarte achtergrond. Zwart op zwart lijkt te verdwijnen. Maar niets is minder waar, een zwarte hond komt juist prachtig naar voren op een zwarte achtergrond. Door de belichting komt de hond heel mooi los van de achtergrond en spat hij van de foto af.

Video portretten Rhodesian Ridgebacks

Portretdag tijdens Jonge Hondendag

Tijdens de afgelopen editie van de Jonge Hondendag (georganiseerd door de Rhodesian Ridgeback Club Nederland) was ik aanwezig met mijn mobiele studio. Ik organiseerde een speciale editie van de Portretdag (minishoot) op locatie. Tijdens deze dag mocht ik 23 knappe Rhodesian Ridgebacks fotograferen en in deze blog laat ik je graag het resultaat zien.

Nestfoto Rottweilers

Nestfotografie Faithfull Rotts

Het mooie nest is gefokt door kennel Faithfull Rotts in Venhuizen. De pups zijn geboren op 26-11-2021. Medio januari, vlak voordat ze naar hun nieuwe huisjes gingen, heb ik deze hele mooie puppy’s mogen fotograferen. Een heerlijk stel knappe rottweilers bij elkaar.

Jaaroverzicht hondenfotografie 2021

Jaaroverzicht 2021

Wat was het een super tof jaar! Heel veel mooie honden mogen fotograferen, zowel in de studio als buiten in een natuurlijke omgeving. Zoveel verschillende rassen en karakters! Ik heb er een kort jaaroverzicht van gemaakt, lees snel verder!

Nest foto puppy's Rhodesian Ridgeback

Nestfotografie Ingonyama Ridgebacks

Van dit mooie nest van Ingonyama Ridgebacks mocht ik gedurende de puppytijd een reportage maken. In hun eerste 8 weken ben ik een aantal keren langs geweest, een compilatie van dit beeldverslag lees je terug in deze blog.

Hondenportret van Saluki tijdens masterclass hondenfotografie

Masterclass

Het weekend van 11 en 12 mei 2019 heb ik een Masterclass Hondenportretten gevolgd bij Haron Haghuis Fotografie. Ik ben al even actief als Fotograaf, maar omdat je nooit raakt uitgeleerd, heb ik besloten om de 2-daagse Masterclass bij Haron Haghuis te gaan volgen. Wil je weten hoe ik het heb ervaren en enkele resultaten uit de Masterclass zien? Klik hier om verder te lezen.

Rhodesian ridgeback zit netjes tussen de mooie bloeiende paarse heide in de duinen van schoorl

Zahra

Onze eigen hond, een Rhodesian Ridgeback teefje, is misschien wel mijn meest gefotografeerde hond. Het is waarmee ik de stap naar hondenfotograaf helemaal zette. In deze blog laat ik graag beelden zien van haar die in de loop der tijd zijn gemaakt. Verschillende beelden, in verschillende settings. Klik hier om verder te lezen.

Zin in een fotoshoot met je hond?

Neem vrijblijvend contact op.